هود آزمایشگاهی

از جمله تجهیزات مهمی که در هر لابراتواری به کار گرفته می شود، هود آزمایشگاهی است. در محیط آزمایشگاه، وجود عوامل سمی، میکروبی، بخارات اسیدی، بخارات سوزاننده و مواد قلیایی امری اجتناب ناپذیر می باشد. در این محیط ها ممکن است بخاراتی تولید شود که اگر از بین نروند، باعث بیهوش شدن اپراتورها می شوند. در صورت عدم نصب هود، احتمال بی حس شدن برخی اندام ها به خاطر فعل و انفعالات شیمیایی بسیار خواهد بود. حلال ها و مواد خطرناکی که منجر به سرطان می شوند نیز در صورت عدم نصب هودهای آزمایشگاهی است.

slide-67686df
slide-410c338

هود آزمایشگاهی چیست؟

از جمله تجهیزات مهمی که در هر لابراتواری به کار گرفته می شود، هود آزمایشگاهی است. در محیط آزمایشگاه، وجود عوامل سمی، میکروبی، بخارات اسیدی، بخارات سوزاننده و مواد قلیایی امری اجتناب ناپذیر می باشد. در این محیط ها ممکن است بخاراتی تولید شود که اگر از بین نروند، باعث بیهوش شدن اپراتورها می شوند. در صورت عدم نصب هود، احتمال بی حس شدن برخی اندام ها به خاطر فعل و انفعالات شیمیایی بسیار خواهد بود. حلال ها و مواد خطرناکی که منجر به سرطان می شوند نیز در صورت عدم نصب هودهای آزمایشگاهی است.
در چنین شرایطی هود آزمایشگاهی با مکش ذرات آلوده و معلق در هوا سعی در ضدعفونی کردن و تهویه هوای مسموم دارد. با کمک این هودها می توان مطمئن بود که فضای کابین و محفظه های آزمایشگاهی از ذرات خطرناک پاکسازی شده اند. وجود هودهای آزمایشگاهی باعث می شود تا کارکنان با طیب خاطر در این محیط ها کار کرده و نگران استنشاق بخارات و قطرات سمی نباشند. هر گونه ترکیب شیمیایی یا بیولوژیکی می تواند تبعات منفی بسیاری داشته و منجر به بیماری های صعب العلاج شود. نحوه عملکرد این هودها به اینگونه است که قطرات و بخارات سمی در هر نقطه از محیط، با مکش این دستگاه ها جمع می شوند. سپس به وسیله پروسه فیلتراسیون، این مواد سمی از بین می روند. در چنین شرایطی جریان هوای تازه به گردش واداشته شده و هوای تمیز در اختیار کارکنان قرار می گیرد.

بررسی ویژگی ها و استاندارد هود آزمایشگاهی

یک هود آزمایشگاهی استاندارد باید از یک سری ویژگی‌هایی برخوردار باشد، به عنوان مثال؛ هود باید برای مواد آتش زا مناسب در نظر گرفته شود. بدین معنی که هود بتواند در برابر مواد آتش زا و گرمای حاصل از آن به خوبی مقاومت کند. ضمن این که هود باید قدرت تخلیه هوای مسموم را نیز داشته باشد. همچنین بهترین هود آزمایشگاهی لازم است در برابر مواد خورنده و اسیدی استقامت بالایی از خود نشان بدهد. همچنین ساختار آن می‌بایست به گونه‌ای باشد که بتوان به راحتی آن را تمیز کرد. چنانچه به هر دلیلی اثرات آتش سوزی در محیط آزمایشگاه مشاهده شود، هود باید بتواند برای مدت زمان معقولی حرارت و گرمای ناشی از آتش سوزی را تحمل کند. طبق استاندارد OSHA هود باید به نمایشگر نیز متصل باشد. این نمایشگر نشان می‌دهد که چگونه هوا به طرز درستی در جریان است. طبق استانداردهای طراحی هود، هدف از تولید این تجهیزات، پاکسازی محیط لابراتوار از بخارات خطرناک، گردوغبارهای مضر و میکروارگانیسم‌های تولید شده می باشد. در چنین شرایطی هود آزمایشگاهی با مکش ذرات آلوده و معلق در هوا سعی در ضدعفونی کردن و تهویه هوای مسموم دارد. با کمک این هودها می توان مطمئن بود که فضای کابین و محفظه های آزمایشگاهی از ذرات خطرناک پاکسازی شده اند. وجود هودهای آزمایشگاهی باعث می شود تا کارکنان با طیب خاطر در این محیط ها کار کرده و نگران استنشاق بخارات و قطرات سمی نباشند. هر گونه ترکیب شیمیایی یا بیولوژیکی می تواند تبعات منفی بسیاری داشته و منجر به بیماری های صعب العلاج شود. نحوه عملکرد این هودها به اینگونه است که قطرات و بخارات سمی در هر نقطه از محیط، با مکش این دستگاه ها جمع می شوند. سپس به وسیله پروسه فیلتراسیون، این مواد سمی از بین می روند. در چنین شرایطی جریان هوای تازه به گردش واداشته شده و هوای تمیز در اختیار کارکنان قرار می گیرد.

در ساخت هود آزمایشگاهی چه نکاتی مورد توجه قرار می گیرد؟

از جمله اساسی ترین عواملی که در طراحی و ساخت هود آزمایشگاهی مورد توجه قرار می گیرد، شناخت چگونگی عملکرد هود و کاربرد آن می باشد. این دقت نظر باعث می شود تا سازندگان لابراتوارها تصمیم بگیرند به چه شکلی سکوبندی را انجام داده و در کدام قسمت، از هود استفاده کنند. همانطور که می دانید، هودهای لابراتوار یک نوع سیستم تهویه می باشند. این تجهیزات آزمایشگاهی باید به گونه ای طراحی و ساخته شوند که قادر باشند، تمامی دودها و آلاینده های محیط را مکش کرده و از محیط خارج کنند. برای ساخت و طراحی این تجهیزات استراتژیک و مهم، می بایست از صاحبنظران و کارشناسانی کمک گرفت که در این زمینه تجربه موفقی در اختیار دارند. چنانچه برای ساخت و طراحی هود آزمایشگاهی نیاز به مشاوره دارید، کارشناسان این وب سایت در خدمت شما خواهند بود.

جنس هود آزمایشگاهی

انتخاب جنس هود آزمایشگاهی نکته مهمی است که باید مورد توجه سازندگان این نوع تجهیزات قرار بگیرد. گاهی اوقات سازنده هود، صلاح می داند که با سکوبندی های استیل کار خود را شروع کند. گاهی نیز به جای استیل، از دیگر متریال ها کمک گرفته می شود. یکی از مهمترین و متداول ترین متریال هایی که در طراحی و ساخت هود مورد استفاده قرار می گیرد، فولاد ضد زنگ می باشد. از آنجا که استیل از پایداری بسیار بالایی در برابر قطرات سمی برخوردار است، در ترکیب و ساختار این نوع سازه ها به کار گرفته می شود. خوب است بدانید، هود لابراتواری، اغلب دارای اتاقکی می باشد که از جنس استیل تهیه شده است. در جلوی هود یک شیشه به صورت عمود قرار گرفته که می توان آن را به راحتی بالا و پایین کرد.
همچنین، هود آزمایشگاهی گاه به صورت کانال‌دار و گاه به صورت بی‌کانال طراحی و تولید می‌شود. در اکثر لابراتوارها از هود مدل کانال‌دار استفاده می‌شود. در این مدل هودها، از جنس ام دی اف استفاده می‌شود که به صورت تک جداره و دوجداره می‌باشند. همانطور که گفته شد، نوع فلزی و استیل ضد زنگ این نوع هودها نیز متداول است. در محیط‌های اسیدی می‌توان از هودهایی استفاده کرد که بدنه آن اسکلت فلزی دارد. این هودها با رنگ الکترواستاتیک ضد اسید پوشش داده شده‌اند. روکش بدنه این اسکلت فلزی می تواند، ام دی اف شانزده میل باشد. این بدنه در دو شکل تک جداره و دوجداره قابل طراحی و ساخت است. کف هود نیز از جنس سرامیک ضد اسید می باشد. چنانچه لازم باشد، می توان از ورق استیل یا سنگ گرانیت نیز استفاده کرد. کاپ سینکی که در این نوع هودها تعبیه می شود از جنس پلیمری درجه یک بوده و ضد اسید می باشد. شیشه ها نیز از جنس پلکسی گلس تهیه شده اند.

هودهای اولیه از چه جنسی ساخته می شدند؟

هود آزمایشگاهی در ابتدای امر، از چوب ساخته می شد. در دهه های هفتاد و هشتاد میلادی، هودهایی ساخته شدند که از جنس رزین اپوکسی با پوشش پودری بودند. در دهه نود میلادی از مشتقات خمیر چوب که با رزین فنولیک پوشش داده شده بود، برای ساخت هود کمک گرفته شد. در حال حاضر این سازه ها، ورقه هایی از جنس پلاستیک و به شکل لمینت سخت تهیه می شوند. این نوع پوشش می تواند در برابر مواد شیمیایی و خورنده های اسیدی مقاومت خوبی نشان دهد. از آن زمان تا حالا هود با همین متریال و به صورت وسیع مورد استفاده سازندگان این تجهیزات قرار می گیرد. همچنین، هود آزمایشگاهی گاه به صورت کانال‌دار و گاه به صورت بی‌کانال طراحی و تولید می‌شود. در اکثر لابراتوارها از هود مدل کانال‌دار استفاده می‌شود. در این مدل هودها، از جنس ام دی اف استفاده می‌شود که به صورت تک جداره و دوجداره می‌باشند. همانطور که گفته شد، نوع فلزی و استیل ضد زنگ این نوع هودها نیز متداول است. در محیط‌های اسیدی می‌توان از هودهایی استفاده کرد که بدنه آن اسکلت فلزی دارد. این هودها با رنگ الکترواستاتیک ضد اسید پوشش داده شده‌اند. روکش بدنه این اسکلت فلزی می تواند، ام دی اف شانزده میل باشد. این بدنه در دو شکل تک جداره و دوجداره قابل طراحی و ساخت است. کف هود نیز از جنس سرامیک ضد اسید می باشد. چنانچه لازم باشد، می توان از ورق استیل یا سنگ گرانیت نیز استفاده کرد. کاپ سینکی که در این نوع هودها تعبیه می شود از جنس پلیمری درجه یک بوده و ضد اسید می باشد. شیشه ها نیز از جنس پلکسی گلس تهیه شده اند.

بررسی انواع مختلف هود های آزمایشگاهی

در ادامه، به بررسی انواع هود آزمایشگاهی می پردازیم. هودها بسته به نوع عملکردی که به عهده دارند، متفاوت ارزیابی می شوند. از همین رو، می توان استنباط کرد که تنوع هودهای آزمایشگاهی بسیار باشد. هر کدام از این هودها به منظور خاصی طراحی و تولید می شوند. برخی از این هودها امکان جابجایی در محیط را دارا هستند. در چنین هودهایی ، یک بازو برای آنها طراحی می شود که می توان آن را بالای ظرف نمونه، جای داد. بعضی دیگر نیز به شکل کابین طراحی می شوند و کلیه آزمایش ها در داخل این کابین ها انجام می شود. در هودهای کابین دار، اجزایی چون شیر آب، لامپ بونزن، پریز برق نصب و تعبیه شده است. چنانچه اپراتور لازم باشد با مواد سمی و خطرناک سروکار داشته باشد، لازم است حتما در این نوع هودها کار آزمایش خود را دنبال کند.

هود آزمایشگاهی کابین دار از آنجا که تهویه عالی دارد، قادر است همه بخارات شیمیایی و اسیدی را به بیرون رانده و از پخش شدن آنها در محیط آزمایشگاه جلوگیری کند. حتی می توان انواع مواد سمی و اسیدی را در درون این هودهای کابین دار حفظ و نگهداری کرد. هودهای لابراتوار، دارای دسته بندی های متفاوتی نیز هستند. هودهای بیولوژیکی از فیلترهای ویژه ای ساخته شده اند که می توانند مانع ورود عوامل بیماری زا به درون محیط شوند. همچنین از این هودها برای به زیر کشت بردن سلول ها و…. نیز استفاده می کنند. عمدتا هودهای لامینار از آنجا که یک محیط استریل در اختیار کاربر قرار می دهد، برای کشت سلولی و کاربردهای زیستی به کار می روند. هود بخار، هود بیولوژیکی، هود سقفی، بازویی، پی سی آر، هود کانوپی و … از دیگر انواع مختلف هود های آزمایشگاهی می باشند.

خرید یا فروش هودهای آزمایشگاهی

برای خرید ( فروش ) هود آزمایشگاهی کافی است، هود مورد نظر خود را بر اساس کاربردی که دارد، انتخاب نمایید. مهمترین فاکتور برای خرید این دستگاه، نوع کاربرد آن است. چنانچه با مواد سمی سروکار دارید، هود بازویی یا هود شیمیایی برای شما مناسب است. این هود بسته به نوع بخاراتی که در محیط موجود است و بسته به حجم آن مواد سمی می تواند برای شما مفید واقع شود. در صورتی که نیاز به کشت سلولی دارید، هودهای لامینار یا هود میکروبی را به شما پیشنهاد می دهیم. برای اطلاع بیشتر در این زمینه می توانید با قسمت فروش این وب سایت تماس گرفته و از آنها راهنمایی بخواهید.
همچنین برای خرید هود آزمایشگاهی خوب است به فضای آزمایشگاه خود توجه داشته باشید. همچنین نوع مواد شیمیایی که قرار است در آزمایشگاه مورد استفاده قرار بگیرد نیز بسیار مهم است. نوع آزمایش، مدل فن هود، حجم هوای متغیر و حجم هوای ثابت نیز از دیگر مواردی هستند که باید در انتخاب هود به آن توجه شود.

قیمت هودهای آزمایشگاهی

درباره قیمت هود آزمایشگاهی نیز باید خاطر نشان کرد، از آنجا که عملکرد و مدل هود متفاوت می باشد، بنابراین قیمت های متنوعی را نیز می توان برای آن در نظر گرفت. برای خرید هود و اطلاع از قیمت تمام شده محصول می توانید به وب سایتی که در حال مطالعه آن هستید، مراجعه کنید. در این وب سایت انواع هودها را با ذکر قیمت و ویژگی های آنها شرح و تفصیل داده ایم.

برای مشاوره و اطلاعات بیشتر با ما در تماس باشید

پشتیبانی 24 ساعته در 7 روز هفته

تلفن ثابت: 02188661248 _ 02188660592

شماره تلگرام و واتس اپ: 09122048393